0
נגישות

כיצד תבחרו את המסעדה המתאימה עבורכם?

מסעדות פוטרות אותנו ממטלת הכנת האוכל במו ידינו – מטלה שלעתים כוללת עמל, זיעה, לכלוך וייאוש רב – אך כשמדובר בחלק מהמסעדות שבדרך עקלקלה כלשהי זוכות להגיש את האוכל המעופש שלהן, לפעמים עדיף פשוט להישאר בבית ולהכין עוד פיתה עם חומוס. אבל זה לא חייב להיות כך! אם בכל זאת חשקה נפשכם בבילוי קולינארי מגוון מחוץ לחומות ביתכם, ואתם רוצים לבחור את המסעדה המתאימה ביותר עבורכם, אנו ממליצים שתדבקו בכללים הבאים שאנו מביאים לפניכם ושתתכוננו למסע ערב לחיך.

סדר וניקיון בתחום המסעדה – תפקידן של מסעדות הוא לייצר כמות גדולה של מזון איכותי בזמן קצר. לפעמים גם במחיר של פגיעה בבריאות הלקוח. אם ברגע שאתם נכנסים למסעדה אתם יכולים להבחין בלכלוך ובלגאן, תכף ומיד תעשו אחורה פנה. כי לא מומלץ שתגלו – באמצעות העיניים או הקיבה – מה מצב הניקיון במטבח.

הריח ששולט במסעדה – אם התיישבתם לשולחנכם ועדיין אינכם מצליחים לקלוט ולו רמז לריח כלשהו (רצוי ריח של אוכל, כמובן), תופעה זו יכולה להתפרש בשתי דרכים: 1. במסעדה מותקנת מערכת אוורור משוכללת. 2. אתם עומדים לאכול שאריות - או מנות מוכנות – שיחממו עבורכם במיקרוגל. לעומת זאת, אם כבר בעודכם בכניסה – מוטב מכך, מחוץ למסעדה – אתם מריחים את הריחות המגרים של המרק שזה עתה הורד מאש, או את המאפה שממש עכשיו יצא מהתנור, בחרתם במקום הנכון!

בשביל מה יש חברים? – זו אחת מהדרכים האמינות והמוצלחות ביותר לבחירת המסעדה שתתאים לכם, יחד עם זאת, אין מדובר בשיטה מדעית שתעבוד פעם אחר פעם. מומלץ לשאול מספר מחבריכם עמם כבר יצאת לבילוי מהנה במסעדה, חברים שמכירים אתכם – ואת ההעדפות הקולינאריות שלכם – לא מהיום, אחרת תמצאו את עצמכם בדוכן פלאפל מאולתר. דרך נוספת שאנו ממליצים לכם לשקול, היא ביקורות בעיתונים או באתרי אינטרנט. העיתונות – הרגילה והדיגיטלית גם יחד – מלאה בביקורות על מסעדות. החל מבלוגים המציגים לציבור את הביקורות של בלוגרים מכורים לחומוס, דרך אתרים העוסקים בתזונה טבעונית אשר סוקרים את המסעדות \ דוכני המזון הידידותיים לטבעונים, וכלה בבלוגרים של שפים לשעבר (ובהווה), טבחים ומבקרי מסעדות מקצועיים ואניני טעם. שיטה זו מומלצת במיוחד להרפתקנים מביניכם שחושיהם משתוקקים לחוות ריחות וטעמים חדשים, או סתם אם אתם מעוניינים לשבור שגרה וללכת לכל מקום אחר מלבד המסעדה הרגילה שלכם (שכבודה במקומה מונח).

תפריט – ועתה הדבר שלשמו התכנסתם, התכוננתם והרעבתם את עצמם במשך כל היום: האוכל. בסופו של דבר – עם כל הכבוד לסעיפים הקודמים – הדבר החשוב ביותר במסעדה הוא האוכל שתאכלו. קרוב לוודאי שכבר הספקתם להכיר את הטעם שלכם לאורך השנים, ואתם יודעים לאיזה סוג של מאכלים וסגנונות בישול אתם נמשכים, ומנגד, גם למדתם היטב אילו מאכלים גורמים לכם לסלידה ואילו מאכלים גורמים לכם לסלידה רק מעצם המחשבה עליהם. כאן אין לנו יותר מדי מה לחדש ולהוסיף לכם, מפני שרק אתם מכירים את הטעם שלכם, אז תנו לו להדריך אתכם בבחירתכם. ההמלצה היחידה שאנו יכולים להוסיף, לשם החדשנות וההתגמשות, היא שתשמשו באוכל האהוב עליכם כנקודת פתיחה. ולמה אנו מתכוונים? אם אתם אוהבים חצילים, במיוחד מוסקה, בפעם הבאה תבחרו מנה אחרת המורכבת מחצילים. אם אתם אוהבים מרקים, תבחרו בכל פעם מרק שונה, או מוטב מכך, תבחרו מסעדה שמתמחה רק במרקים. באופן כללי, מסעדות שנשארות בתחום ההתמחות שלהן מתמקדות יותר במאכלים המוכרים והמוצלחים שלהן, וככה אתם יודעים שאתם הולכים על בטוח.

אנו חושבים כי אלה הנקודות החשובות ביותר שיעזרו לכם לבחור את המסעדה המתאימה ביותר עבורכם. יחד עם זאת, אנו רוצים לתת לכם עוד מספר טיפים כלליים יותר שיהפכו את שיטת הבחירה שלכם לאף יותר מדויקת.

טווח מחירים – כדי לאכול אוכל איכותי וטעים אין צורך לשבור את כל החסכונות שלכם. אנו ממליצים שתקבעו מראש כמה כסף אתם מוכנים לשלם על האוכל האהוב עליכם, ושתבררו את טווח המחירים הנהוג במסעדה ,כדי למנוע אי נעימות לכם ולחשבון הבנק שלכם. אתם צריכים ליהנות מהאוכל מבלי שאחר כך תיאלצו להתחרט על הכסף שהוצאתם.

חנייה – תוודאו כי למסעדה יש חניון משלה, או חנייה מסודרת בקרבת מקום. אם יש צורך בכך, התקשרו למסעדה ותשאלו היכן מותר ומומלץ לחנות (יש מסעדות שיש להן הסדר מיוחד עם החניון הסמוך להן, לפעמים אפילו תזכו להנחה). זה אולי נשמע כמו דבר מובן מאליו, אבל כשתצאו מהמסעדה עם בטן עגלגלה ושבעה, ייתכן שתצטערו על כך שלא תכננתם את זה קודם לכן...

בקשות מיוחדות – כדאי לברר האם המסעדה ערוכה ומוכנה להיענות לבקשות מיוחדות. פרט זה חשוב במיוחד עבור אנשים שאינם יכולים לצרוך כמויות גדולות של מלח, סוכר, כולסטרול וכדומה, וכן לצמחונים או אנשים הסובלים מאלרגיות.

שיעור האוכלוסין במסעדה – כמובן שיש לעשות את זה בטעם טוב, אך לפעמים טוב ללכת עם העדר. אם אתם מגיעים למסעדה ואתם מגלים שהיא ריקה מלקוחות, קרוב לוודאי שהאוכל המוגש בה גרוע, השירות נורא, המסעדה יקרה או שיש סיבה אחרת כלשהי שאנשים נמנעים מלבקר בה, אז כנראה שגם לכם כדאי לוותר ולהמשיך בחיפושכם.

כבר אין צורך ללכת לאיבוד – הגעתם לעיר שאינכם מכירים היטב ואתם מחפשים מסעדה טובה? פשוט היכנסו למנוע החיפוש האהוב עליכם, הקלידו את מילות המפתח המתאימות (למשל: באר שבע, מסעדה כשרה) ומשם כבר תיסלל דרכם למסעדה המתאימה לכם. זו אחת הפעמים היחידות שתרצו לשים לב לפרסומות שמופיעות לצד החיפוש שלכם, מפני שפרסומות אלה בדרך כלל נלקחות מאתרים כמו "דפי זהב", וכך תזכו לתוצאות המדויקות ביותר.

תבחרו מסעדה בעלת אתר אינטרנט משלה – כיום כל עסק שמכבד את עצמו ואת לקוחותיו מעלה לרשת אתר המציג פרטים על העסק ועל השירותים שהוא מציע. כאשר זה נוגע לבחירת מסעדה, אפשרות זו חשובה במיוחד: אתם יכולים לגלוש לאתר, להסתכל על תמונות ולבחון את העיצוב והאווירה שבמסעדה; אתם יכולים לקרוא ביקורות מאתרים אחרים או מהעיתונות; וחשוב מכל – אפשר להציץ בתפריט לפני שאתם בכלל מגיעים למסעדה. ככה לא תופתעו מהמחירים, לא תתבאסו מכך שלא מגישים את המנה האהובה עליכם ותוכלו לראות תמונות אמיתיות של המנות המוגשות.